Piraat või aktivist?

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sini Saarela
Sini Saarela Foto: Reuters/ScanPix

Soomlanna Sini Saarela oli 30 Greenpeace’i aktivisti seas, kellele Murmanski kohus esitas kolmapäeval piraatlussüüdistuse, millele võib järgneda kuni 15-aastane vangistus.

Looduskaitsjad tahtsid protestida naftapuurimise vastu Arktikas. Saarela oli üks kahest aktivistist, kes püüdis ronida Gazpromi naftaplatvormile, et sõnumit jõulisemalt edastada. Vene piirivalvurid võtsid aga tema ja šveitslase Marco Weberi kinni, kui nad selle küljes rippusid. Ülejäänud 28 inimest, kelle seas olid ka laeva arst ja kokad, võeti kinni jäämurdja Arctic Sunrise pardal.

31-aastast Saarelat ei saa pidada sinisilmseks looduskaitsjaks, kes ei aimanud ette selle merereisi võimalikke riske. Ta on osalenud Greenpeace’i aktsioonidel varemgi ja oli seega riskist teadlik. Väidetavalt liitus ta mõttekaaslastega, sest naftapuurimise peatamine Põhja-Jäämerel on tema jaoks lihtsalt nii tähtis teema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles