Venemaa katsetas rakette

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ballastiliste rakettidega varustatud Vene mereväe Delta-VI klassi allveelaev.
Ballastiliste rakettidega varustatud Vene mereväe Delta-VI klassi allveelaev. Foto: Wikipedia.org

Venemaa Föderatsiooni armee teatel õnnestus tuumaallveelaevalt välja tulistatud nõukogude päritolu raketil Sineva tabada Barentsi meres sihtmärki.


«Sineva rakett läkitati teele 4. märtsil kell 7.50 Moskva aja järgi (kell 6.50 Eesti aja järgi) Tula allveelaevalt Barentsi meres. Välja lennutamine oli edukas,» kinnitas armee tehtud avalduses, vahendas AFP.

Sineva pärineb nõukogude perioodist, kuid seda on pidevalt täiustatud. RSM-54 Sineva ehk NATO märgistuse järgi SS-N-23 Skiff võeti kasutusele 2007. aastal. Selle lennukaugus on 8300 kilomeetrit ning GlobalSecurity.org portaali teatel on selle külge võimalik kinnitada kuni kümme tuumalõhkepead.

Vedelkütusega töötav Sineva soovitakse aga asendada tahkekütusel töötava strateegilise mandritevahelise raketiga Bulava, mida on ka korduvalt katsetatud, kuid ebaõnnestunud katseid on olnud edukatest rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles