Pedofiilias kahtlustatav Poola preester: ma pole midagi valesti teinud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wojciech Gil Interpoli lehel.
Wojciech Gil Interpoli lehel. Foto: Interpol

Dominikaani vabariigis alaealiste pilastamises süüdistatav isa Wojciech Gil ütles, et ta on süütu ja palvetab oma süüdistajate eest.

«Ma tean, et ma ei teinud nende lastega midagi valesti,» sõnas 36-aastane Gil ringhäälingule TVP antud usutluses. Politsei tabas ta möödunud nädalal vanemate juurest Poola lõunaosas.

Rahvusvaheline politseiorganisatsioon Interpol andis välja arreteerimiskäsu, kui kaheksa aastat Dominikaani vabariigis töötanud preester pärast kodumaale puhkama minekut sinna tagasi ei tulnud.

Üks kolmest lapsest, kes on teda pilastamises süüdistanud, ütles, et see tegevus kestis aastaid. Isa Gil sõnas aga oma usutluses, et palvetab nende laste eest nii preestri kui ka mehena.

«Ma olen süütu ja süüditused on täielikult välja mõeldud,» lisas ta. «Ma olen inimene, keda ilma tõestusmaterjalita inimesed on täielikult hävitanud,» sõnas Gil.

Väidetavalt leidsid võimud preestri Dominikaani vabariigi kodust aluspesu ja lastepornograafiat. Gili sõnul on selliseid uudiseid ta ka ise kuulund, kuid tema advokaadile pole keegi neid tõendeid näidanud.

«Kõige tähtsam on see, et Jumal teab tõde,» lisas isa Gil.

Dominikaani vabariigi prokurörid valmistavad praegu väljaandmispalve dokumente ette, et sundida meest saarele naasma ja süüdistustele vastama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles