Itaalia tuukrid tõid Lampedusa rannikul merest välja kümneid surnukehi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lampedusa lähedal põhja läinud laeva vrakist välja toodud surnukehad.
Lampedusa lähedal põhja läinud laeva vrakist välja toodud surnukehad. Foto: SCANPIX

Itaalia tuukrid on pühapäeval Lampedusa lähedal põhja läinud laeva vrakist välja toonud veel kümnete uppunute surnukehad, kardetakse, et neljapäeval juhtunud õnnetus nõudis üle 300 inimelu.

Võimude viimaste andmete kohaselt on hukkunute arv tõusnud 181-ni. «Igasse laevavraki ossa on kuhjunud palju surnukehi. Kuhu iganes me vaatasime, olid surnukehad,» lausus politsei tuuker Antonio D'Amico.

Liibüast teele läinud laeval süüdati Lampedusa rannast umbes kilomeetri kaugusel märgutuli, et teavitada Itaalia rannavalvet mootoririkkest. Tuli hakkas aga levima, reisijate seas tekkis paanika, laev kaldus külili ja läks ümber. Päästeti 155 inimest.

Laeval oli hinnanguliselt 450-500 inimest, peamiselt migrandid Eritreast ja Liibüast.

Itaalia peaminister Enrico Letta ütles pühapäeval, et Liibüa peaks rakendama rangeid meetmeid, takistamaks migrantidel oma rannikult lahkuda.

«Meie probleemi nimi on Liibüa,» lausus valitsusjuht kokkuvõtvalt.

Letta sõnul palus Itaalia valitsus Euroopa Komisjoni presidendil José Manuel Barrosol tulla oma silmaga tragöödiat vaatama. «Ma võin teile öelda, et ta külastab Lampedusat kolmapäeva hommikul,» sõnas peaminister.

Integratsiooniminister Cécile Kyenge lubas laiendada Lampedusa pagulaskeskusi, et tulla toime kasvava sisserändajate tulvaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles