USA jätkab iraagi tõlkidele viisade andmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraaklased lehvitamas 2011. aasta detsembris Kuveidi kaudu nende riigist lahkunud USA sõdurite masinatele.
Iraaklased lehvitamas 2011. aasta detsembris Kuveidi kaudu nende riigist lahkunud USA sõdurite masinatele. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama peaks peagi allkirjastama seaduse, mis annab eriviisad iraaklastele, kes töötasid Ühendriikide sõdurite tõlkide ja teejuhtidena.


Sellele programmile heakskiidu andmiseks tegid demokraatide ja vabariiklaste saadikud väikese pausi eelarvevaidluses, et anda oma häältega heakskiit Iraagi eriviisaprogrammi kolme kuu võrra pikendamiseks. Programm aegus uue fiskaalaasta alguses.

Praeguse seisuga on ootel üle 2000 iraaklase viisataotluse, mõned neist on avaldanud kartust, et USA vägede aitamise tõttu võib neid kodumaal ähvardada kättemaks.

Selle viisaprogrammiga on alates 2007. aastast USAsse tulla lastud rohkem kui 12 000 ameeriklasi aidanud iraaklasel ja nende pereliikmel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles