Itaalia tuukrid tõid põgenikelaeva vrakist välja veel surnukehi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia päästeteenistuse laevad Lampedusa sadama juures täna.
Itaalia päästeteenistuse laevad Lampedusa sadama juures täna. Foto: SCANPIX

Itaalia tuukrid tõid Lampedusa saare lähedal süttinud ja põhja läinud kalalaeva vrakist täna välja veel 17 surnukeha, nii on ohvrite arv neljapäeval juhtunud õnnetuses kerkinud 211ni.

Üle saja arvatavalt laeval viibinud inimese on endiselt leidmata, tõenäoliselt jäid nad laeva lõksu.

Liibüast teele läinud laeval süüdati Lampedusa rannast umbes kilomeetri kaugusel märgutuli, et teavitada Itaalia rannavalvet mootoririkkest. Tuli hakkas aga levima, reisijate seas tekkis paanika, laev kaldus külili ja läks ümber. Päästeti 155 inimest. Laeva nähti kaldalt, kuid paljud pardalolnud ei osanud ujuda.

Laeval oli hinnanguliselt 450-500 inimest, peamiselt migrandid Eritreast ja Liibüast.

Lampedusale on viidud sadu päästjaid ja sõjaväelasi.

Euroopa Liidu siseministrid hakkavad põgenikevoolu arutama homme Luxembourgis toimuvatel kõnelustel. Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso sõidab kolmapäeval Lampedusale.

Barroso büroo teatel plaanib komisjon «täiendavaid meetmeid ja konkreetseid samme» põgenikke ja neid vastu võtvate liikmesmaade, aga ka kolmandate riikide abistamiseks.

Itaalia peaminister Enrico Letta on palunud Euroopa Liidult põgenikevooluga toimetulemiseks lisaabi, kuid süüdistanud ka Liibüat, kust paljud põgenikelaevad teele asuvad, liiga lõdvas piirikontrollis. Tänavu on Itaaliasse jõudnud umbes 30 000 asüülitaotlejat ehk enam kui neli korda rohkem kui eelmisel aastal. Valdav osa pagulastest on eritrealased, somaallased ja süürlased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles