Mannerheimi suurfilmi tootjafirmat ähvardab pankrot

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carl Gustaf Emil Mannerheimi büst Peterburis.
Carl Gustaf Emil Mannerheimi büst Peterburis. Foto: SCANPIX

Soome ajaloo suurkuju marssal Carl Gustaf Emil Mannerheimi elust pajatava filmi tootjafirmat ähvardab 1,5 miljoni euro suuruse võla tõttu pankrot.

Produtsent Markus Selini unistus suurfilmist on jõudnud läbikukkumise lähedale, vahendab iltasanomat.fi.

Pankrotitaotluse on esitanud riiklik finantseerimisfirma Finnvera, mis kolm aastat tagasi andis garantii Liberty Productioni 1,2 miljoni euro suurusele pangalaenule.

Produktsioonifirma pole suutnud laenu hallata, mistõttu on summa kasvanud hilinenud maksete intresside, provisjonide ja kulude tõttu üle 1,5 miljoni euro suuruseks.

Mingil perioodil koguti hanke jaoks raha ka eraisikutelt. Tulevikus valmiva pidanud filmi linastustele müüdi 50-euroseid pileteid, mida osteti 5000.

Pankrotihaldur Lassi Nyyssönen ei oska praegu öelda, milline on Liberty Productioni rahaline seis.
Mannerheimi suurfilmi kavandava produktsioonifirma majandusraskused pole saladuseks juba ammu, kuid nüüd on lõpp lähemal kui kunagi varem.

Markus Selin ja tema koostööpartnerid on kavandanud marssali eluloost filmi juba 1990ndate lõpust saadik.

Finantseerimismustrid on muutunud mitu korda. Ka vahetus 2011. aastal režissöör, kui Renny Harlin ettevõtmisest loobus ja Dome Karukoski tema asemele astus.

Peaosatäitja valiti välja juba 2007. aastal ja selleks sai Mikko Nousiainen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles