Rootsi veeteedeamet kritiseerib laevakaptenite töövõtteid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki SeaWind võitleb jääoludega
Tallinki SeaWind võitleb jääoludega Foto: AFP / Scanpix

Rootsi veeteedeameti juhtkond kritiseerib jäätükkide vahel liiklevate laevade kapteneid ja nende oskusi.


Rootsi ringhäälingufirma SVT teatel edastas amet eile pärastlõunal hoiatuse liikumise kohta Kapellskäri ümbruses. Vaatamata sellele on mitmed laevad püüdnud piirkonnast siiski läbi sõita.

Veeteedeameti jäämurdjate osakonna juhataja Johny Lindvall kritiseeris kaptenite tegevust, kuna selliste jääolude korral ei tohiks üritada piirkonda läbida.

Reisiparvlaevade ja kaubalaevade jaoks on liikumine väga keeruline, kuna tugev tuul on põhjapoolt ajanud sinna jäämasse. Näiteks eile pärastlõunal sõitsid külgepidi kokku Viking Line'i Amorella ja autopraam Finnfellow.

Soome transpordiameti talvise meretranspordi osakonna juht Mikael Aro sõnul valmistas eilne ilm reisilaevade kaptenitele tõelise üllatuse, kuna taolisi jääolusid pole Ahvenamaa lähistel nähtud enam kui 20 aastat.

Botnia lahe erinevates piirkondades ootas jäämurdja abi kõige raskemal ajal 50 laeva. Rootsi ametnike sõnul valitsevad seal viimase 14 aasta raskeimad jääolud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles