Valge Maja: Obama nimetab USA keskpanga uueks juhiks Janet Yelleni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janet Yellen
Janet Yellen Foto: SCANPIX

Valge Maja esindajate teatel plaanib USA president Barack Obama nimetada keskpanga (Föderaalreservi) järgmiseks juhiks Janet Yelleni.

Obama peaks nimetamisest teatama täna kell 15.00 Washingtonis kohaliku aja järgi, edastab Reuters.

67-aastane Yellen on varem töötanud San Franciscos keskpanga osakonna juhina ja presidendi majandusnõunike nõukogu juhina.

Yellenist saab pärast nimetamist keskpanga 100-aastases ajaloos esimene naisjuht.

Obama pöördus Yelleni poole pärast seda, kui ta endine majandusnõunik Lawrence Summers loobus kolm nädalat tagasi kekspanga juhiks kandideerimast.

Summers teatas loobumisest, kui ilmnes, et tal ei ole kongressis piisavalt demokraatide tuge, et Föderaalreservi juhiks saada.

Yellenil seevastu on kongressis suur demokraatide toetus ja asjatundjate arvates pooldavad teda ka kongressi vabariiklastest saadikud.

USA keskpanga senise juhi Ben Bernake tegevuseaeg lõppeb järgmise aasta jaanuaris. Ta alustas sellel ametikohal 2006. aastal ning järgmine nelja aastane ajajärk sai tal alguse 2010. aastal.

  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles