Netiväljaanne: Soomes saab midagi tegemata 1100-eurost igakuist sotsiaalabi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
100-eurosed paberrahadW
100-eurosed paberrahadW Foto: SCANPIX

Haaga-Helia rakenduskõrgkooli ajakirjandusõpilaste netilehes Tuima ilmunud lugu 26-aastasest Tatust, kes saab mitte midagi tegemata iga kuu 1100 eurot puhtalt kätte, jooksutas netiväljaande kokku.

Artiklist selgus, et noort meest ei huvita õppimine ega töötamine ja talle piisab sotsiaalabist. Mõne tunniga kogus see 10 000 lugejat, kuna inimesed imestasid selle üle, kas tõesti on see number õige.

Tatu saab kuus kätte 1100 eurot, millest tuleb maksta ühetoalise korteriga seotud elamiskulud. Pärast püsimaksete tegemist jääb talle kätte 400 eurot.

Tema jutust selgub, kuidas üksnes tööotsijaks registreerimine tagab täieliku toimetuleku. Ta pole kunagi osalenud ühelgi sotsiaalameti korraldatud kursusel ega võtnud vastu pakutuid töökohti.

Tatu kinnitusel on ta mõnel korral end mingile kursusele kirja pannud, kuid pole sinna mitte kunagi läinud. Niisuguse käitumisega on igakuine abiraha kindlalt tagatud.

Haaga-Helia koolitusprogrammi juht Anne Leppäjärvi kinnitusel on Tatu reaalne isik.

Helsingi aselinnapea Laura Räty ütles Ilta-Sanomatele tuima.fi ilmunud lugu kommenteerides, et «kahjuks on see võimalik».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles