Kutšma soovitab Tõmošenko Saksamaale ravile saata

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko 2008. aastal Ukraina peaministrina Strasbourg'is.
Julia Tõmošenko 2008. aastal Ukraina peaministrina Strasbourg'is. Foto: SCANPIX

Ukraina endine president Leonid Kutšma avaldas täna arvamust, et lihtsaim viis ekspeaminister Julia Tõmošenko probleemi lahendamiseks oleks ta Saksamaale ravile saata.

"Minu meelest pakub Euroopa lihtsaimat [lahendust] - ta peaks Saksamaale ravile sõitma," ütles ekspresident ajakirjanikele.

«Nagu ütles [Euroopa Parlamendi vaatlusmissiooni juht, endine Poola president Aleksander] Kwasniewski Jaltas - nii palju kui mina mäletan käis ta 23 korda haiglas [kus Tõmošenkot ravitakse] - ,et Tõmošenkol on vaja operatsiooni. Ja see, et ta meie arstides kahtleb, on loomulik. Las ta saab ravi.»

Kutšma rõhutas samas, et Tõmošenko küsimuses tuleb pöörduda president Viktor Janukovõtši poole.

Tõmošenko advokaat teatas reedel, et ekspeaminister soostus Kwasniewski ja Euroopa Parlamendi ekspresidendi Pat Coxi ettepanekuga teda Saksamaal ravida.

Tõmošenko vabastamine või välismaale ravile lubamine on seatud EL-i ja Ukraina assotsiatsioonileppe allkirjastamise üheks tingimuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles