Taliban: Malala pole teinud midagi preemia saamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malala Yousafzai tseremoonial, kus talle anti tänavune Anna Politkovskaja auhind.
Malala Yousafzai tseremoonial, kus talle anti tänavune Anna Politkovskaja auhind. Foto: EPA

Pakistani Taliban teatas täna, et Euroopa Parlamendi Sahharovi preemia võitnud teismeline aktivist Malala Yousafzai pole teinud midagi maineka inimõiguste preemia pälvimiseks, ning ühtlasi kordas üle lubaduse ta tappa.


«Ta pole midagi teinud. Islami vaenlased annavad talle autasusid, sest ta on islamiusust lahkunud ja muutunud sekulaarseks,» ütles Pakistani Talibani kõneisik Shahidullah Shahid telefoniintervjuus AFP-le. «Ta saab selle auhinna, sest ta töötab islami vastu.»

Shahid kordas üle viimastel kuudel korduvalt kõlanud Pakistani Talibani ähvarduse, et nad tapavad Malala ka siis, kui ta on Ameerikas või Suurbritannias.

16-aastasest pakistani tüdrukust on saanud üle maailma tuntud laste kooliskäimisõiguse eest võitleja pärast seda, kui tal õnnestus üle elada Talibani mõrvakatse. Pakistani Talibani võitleja tulistas Yousafzaid mullu 9. oktoobril.

Pärast tulistamist viidi ta Inglismaale ravile ning nüüd elab ja käib ta koolis Birminghamis.

Arvatakse, et ka homme teatavaks tehtav Nobeli rahupreemia läheb samale pakistanlannale.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles