Poisid kiusasid koolis Jaapani printsessi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani printsess Aiko kooli spordipäeval teatejooksu võitu tähistamas.
Jaapani printsess Aiko kooli spordipäeval teatejooksu võitu tähistamas. Foto: AP / Scanpix

Jaapani keisrikoja ametniku teatel on keiser Akihito kaheksa-aastane lapselaps printsess Aiko puudunud sellel nädalal koolist, kuna ta kaebas kiusamise üle.


Pisike printsess oli tulnud ängistust tundes koolist varem koju ning kurtis kõhuvalu, rääkis ametnik

BBC News

i andmetel. Hiljem tuli välja, et ühe teise klassi poisid olid printsessi ja teisi tema klassikaaslasi karmilt kohelnud.

Kroonprints Naruhito ja printsess Masako tütar printsess Aiko käib Tokyo Gakushini algkoolis. Printsess Masako pole mitu aastat ilmunud avalikkuse ette närvihaiguse tõttu, mille põhjuseks peetakse keiserlikus kojas elamisest tingitud stressi.

Keiserlik pressiesindaja ei avaldanud, millal printsess tagasi kooli läheb. Tüdruk pole õppetöös osalenud teisipäevast alates. Koolil paluti asjaga tegeleda ning lubati avalikustada printsessi olukord, edastas Kyodo uudisteagentuur.

Kooli direktor tunnistas ajakirjanikele, et tüdruk oli teisipäeval ehmunud, kui üks poiss jooksis klassist välja, sest see olevat talle ilmselt meenutanud mitme teise poisi varasemat riiakat käitumist, kes võisid teda asjadega loopida ja ebamugavust tundma panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles