Filipiinide sõdurid sattusid mässuliste varitsusse

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipiinide armee sõdurid.
Filipiinide armee sõdurid. Foto: AFP / Scanpix

Filipiinide pealinnas Manilast lõunas asuval saarel langes mässuliste kommunistide rünnakus üksteist armee luureüksuse sõdurit.


Kokkupõrge toimus Mansalay linna juures Mindoro saarel. Sõjaväe teatel varitses sõdureid umbes 60 sissi, vahendas BBC News.

Sõdurid saadeti piirkonda, et tagada enne mais toimuvaid valimisi kandidaatide julgeolekut ning säästa neid mässuliste väljapressimisest. Kokkupõrge oli armeele kaotusterohkem lahing sellel aastal.

Lisaks langenutele sai seitse sõdurit kolm tundi väldanud lahingus haavata. Kolonel Romeo Brawneri sõnul võideldi sisuliselt viimase kuulini, vahendas AFP. Mässuliste kaotusi ta ei osanud öelda. Piirkonda saadeti neid jälitama täiendavad üksused helikopteritega.

Filipiinide Kommunistliku Partei relvastatud tiiba, mis kannab nime Uus Rahvaarmee, kuulub hinnanguliselt 5000 võitlejat. See on sõdinud saareriigi keskvalitsuse vastu juba 1969. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles