Venemaa pankade hoiused püstitasid rekordi

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene rublad.
Vene rublad. Foto: SCANPIX

Samal ajal kui kogu maailm püüab finantskriisist toibuda, üllatab Venemaa taas paradoksiga: riigi keskpanga andmetel hoiustati riigi pankades rekordiline summa: 7,5 triljonit rubla.


Jaanuaris kasvas hoiuste maht aastatagusega võrreldes 0,2 protsenti. Eelmise aasta jaanuaris kasvas hoiuste maht 3,5 protsenti, vahendab ekonbez.ru.


Eksperdid selgitavad toonast kasvu rubla devalveerimisega ning suur kasvunumber on põhjustatud valuutahoiuste ümberhindlusest.

Statistikast selgub, et venemaalasi ei hirmuta isegi intressimäärade langus. Keskpanga andmetel ei ületanud riigi kümne juhtiva panga keskmine aastane hoiuseintress 10,87 protsenti, langedes kuuga protsendi võrra. Eksperdid prognoosivad, et märtsis langevad intressimäärad veelgi, sest senini ei ole mitte kõik pangad keskpanga refinantseerimismäära 8,5 protsendi tasemele langetamisele reageerinud.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles