Putin andis naistepäeval naistele lubaduse

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: AFP/SCANPIX

Venemaa Föderatsiooni peaminister Vladimir Putin õnnitles naisi tänase tähtpäeva puhul ja lubas teha kõik sugudevahelise võrdsuse saavutamiseks.


«Meil on veel palju, palju teha, et kaitsta emadust ja lapsepõlve, naiste juurdepääsu erinevatele töökohtadele, võrdset palka ja võrdseid töötingimusi,» kinnitas valitsusjuht telepöördumises naistepäeval, mis on idanaabritel endiselt au sees, vahendas AFP.

Putin naistepäeva rõõmsameelseks ja kevadiseks pühaks ning kutsus mehi hindama naistele iseloomulikku õrnust, elegantsust ja hurma. 

Kuigi 8. märts kuulutati Nõukogude ajal riigipühaks ja vabaks päevaks, juhivad paljud inimõiguslased tähelepanu asjaolule, et sugudevahelised erinevused on endiselt Vene ühiskonna lahutamatu osa ja naised ei võta osa otsustusprotsessist.

Venemaa valitsuskabinetis on praegu vaid kolm naisministrit ja enamik Putini soosikuid on mehed.
«Me peame ütlema nii nagu on - meil on endiselt asju, mille kallal töötada,» möönis Putin. «Ja me püüame loomulikult kõik need ülesanded lahendada.»

1909. aastal tegi marksist ja revolutsionäär Rosa Luxemburg ettepaneku tähistada 8. märtsi rahvusvahelise naiste solidaarsuse päevana. Rahvusvahelise naistesekretariaadi esinaine Clara Zetkin soovitas seda tähistada 1910. aastal Kopenhaagenis II naissotsialistide konverentsil.

Päeva hakati tähistama kohe ka NSV Liidus, eriti 1930. aastatel. Aastal 1965 kuulutati 8. märts puhkepäevaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles