Dubai salamõrvaga seostatakse ka austraallasi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahmud al-Mabhuhi mõrvaga seostatavad Euroopa riikide ja Austraalia kodanikud.
Mahmud al-Mabhuhi mõrvaga seostatavad Euroopa riikide ja Austraalia kodanikud. Foto: AFP/SCANPIX

Austraalia välisministri Stephen Smithi sõnul seostatakse jaanuaris Dubais aset leidnud Hamasi komandöri tapmisega ka neljandat Austraalia kodanikku.


Austraalia föderaalpolitsei ja migratsiooniameti ametnikud sõitsid Iisraeli, et uurida väidetavate Austraalia valepasside kasutamist Mahmud al-Mabhuhi tapmisjuhtumis, millega seostatakse ka Briti, Iiri, Prantsuse ja Saksa kodanikke. Ka nende riikide kinnitusel kasutasid mõrvaraga seostatavad isikud võltspasse, vahendas AFP.

Iisraeli asevälisminister Danny Ayalon ütles laupäeval, et passide võltsimise ümber puhkenud diplomaatiline tüli ei mõjuta juudiriigi suhteid Euroopaga, kuna Iisrael pole tema sõnul mõrvaga kuidagi seotud.

Laialt levinud arvamuse järgi tapsid Araabia poolsaarel asuvasse emiraati oma terrorirühmitusele relvi ostma saabunud Mabhuhi aga just juudiriigi luureteenistuse Mossadi agendid. Mabhuh tunnistas kaks nädalat enne surma, et osales 1989. aastal kahe Iisraeli sõduri pantvangistamises ja tapmises.

Mabhouhi lahkamisel selgus, et mees oli saanud elektrilöögi ning seejärel kägistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles