Rootsi ajalehed avaldasid taas Muhamedi pilapildi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi kunstnik Lars Vilks eile oma kodus Nyhamnslages.
Rootsi kunstnik Lars Vilks eile oma kodus Nyhamnslages. Foto: AFP / Scanpix

Kolm Rootsi ajalehte avaldasid täna karikaturist Lars Vilksi pilapildi prohvet Muhamedist. Eile vahistati Iirimaal seitse inimest, kes plaanisid Vilksi tapmist.


Pildi, millel Muhamedi kujutatakse koerana, avaldasid oma paberlehes Dagens Nyheter, Sydsvenskan ja Expressen. 2007. aastal pildi avaldanud Aftonbladet sel korral oma teguviisi ei korranud. Peatoimetaja Jan Helin ütles, et pildil pole enam uudisväärtust ning selle uuesti avaldamine oleks meeleavaldus, vahendas YLE.

Rahvusringhääling SVT näitas pilti oma kultuuriuudistes juba eile õhtul.

Iiri politsei pidas eile kinni seitse moslemit, kes plaanisid väidetavalt Vilksi mõrva.

Lehtede sõnul avaldati pilt taustamaterjalina, et lugejad saaksid aru, miks piltide ümber selline kära on puhkenud. Expresseni väitel on ühtlasi tegemist ka väljaastumisega sõnavabaduse kaitseks.

Võrguväljaannetes pilte seevastu aga ei avaldata. DNi peatoimetaja Gunilla Herlitzi sõnul ei pruugita netis mõista pildi konteksti ja nii võidakse sellele pöörata liigset tähelepanu.

Esimest korda avaldati Vilksi kurikuulus pilt 2007. aasta sügisel ajalehes Nerikes Allehanda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles