Soomlased kahtlustavad Vene kopterit piiririkkumises

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helikopter Mi-8.
Helikopter Mi-8. Foto: AP / Scanpix.

Soome piirivalve uurib kohalike elanike ja piirvalvurite tunnistustele tuginedes väidetavat piiririkkumist, mille võis selle nädala alguses riigi kaguosas toime panna üks Vene helikopter.

Esialgu pole piiririkkumist ei kinnitatud ega ka ümber lükatud, vahendasid STT ja Helsingin Sanomat. Põhjanaabrite piirivalve algatas juhtunu kontrollimiseks eeluurimise.

Lappeenranta lähedal asuva Nuijamaa piirpunkti kaks töötajat ja kohalikud elanikud nägid aga enda sõnul, et üks võõras helikopter – ilmselt kahemootoriline Mi-8 – lendas mitme minuti vältel mõne kilomeetri sügavusel Soome territooriumi kohal.

Soome piirivalve esitas juhtumi asjaolude väljaselgitamiseks järelepärimise Vene kolleegidele, kes teatasid, et sel ajal oli piirkonnas patrull-lennul. Piiririkkumist ei tunnistatud, ent asja alles uuritakse. Sel aastal on juba varem samas piirkonnas esinenud kaks sarnast intsidenti.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles