Aleksius II maadleb tervisehädadega

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva ja kogu Venemaa patriarh Aleksius II juhtimas jumalateenistust Kiievis.
Moskva ja kogu Venemaa patriarh Aleksius II juhtimas jumalateenistust Kiievis. Foto: Sergei Chuzavkov/AP

Moskva ja kogu Venemaa patriarh Aleksius II lõpetas oma visiidi Ukrainasse plaanitust kaks päeva varem, sest arstid soovitasid tal kodumaale tagasi pöörduda.

 

Kiievisse nädalavahetuseks õigeusukiriku suurtele pidustustele sõitnud patriarhil oli kavas külastada ka Donetskit, ent visiidi ootamatu lühenemise tõttu jäi see ära, vahendas Interfax.

Moskvasse esialgsete plaanide kohaselt alles täna õhtul naasma pidanud kirikupea maandus Šeremetjevo lennuväljal juba esmaspäeval.

Patriarhaadist kinnitati, et Aleksius II tuli varem koju just arstide soovitusel. Donetskisse loodab ta sõita siiski veel sellel aastal – ilmselt juba sügisel.

Ukrainas tähistati nädalavahetusel 1020. aasta möödumist Vana-Vene riigi ristiusustamisest. Pidustusi varjutasid aga ka sisepinged õigeusukirikus ning poliitiline tüli kahe suure slaavi riigi vahel.

Aleksius II on varemgi tervisega hädas olnud ning sattunud korduvalt ka haiglaravile.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles