Neli NATO hävitajat saatsid varjuna kahte Vene pommitajat

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tupolev-160
Tupolev-160 Foto: AP / Scanpix

Kaks Vene TU-160 Blackjack strateegilist pommituslennukit sooritasid rutiinse lennu Põhja-Jäämere ja Atlandi ookeani kohal, kus neid Vene kaitseministeeriumi väitel saatis varjuna neli NATO hävitajat.


Ministeeriumi pressiesindaja alampolkovnik Vladimir Drik sõnul viibisid Vene lennukid õhus 11 tundi. Neid saatsid kaks Norra õhujõudude F-16 Fighting Falcon hävitajat ja kaks Briti õhujõudude Tornado-hävitajat.

Vene uudisteagentuuri RIA Novosti andmetel on see esimene kord, kui Vene strateegilisi pommitajaid jälgib nii suur arv NATO lennukeid.

Eelmise aasta 29. septembril saatis sarnast rutiinset patrull-lendu sooritanud Vene hävitajaid esimest korda viienda põlvkonna hävitaja F-22 Raptor.

Vene strateegilised pommituslennukid taasalustasid patrull-lende Vaikse ja Atlandi ookeani ning Põhja-Jäämere kohal 2007. aastal president Vladimir Putini korralduse tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles