Vene meedia kurjustab Soome sotsiaaltöötajatega

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapse hooldusõiguse küsimusest rääkis Soome välisminister Alexander Stubbile (vasakul) hiljuti ka tema Vene kolleeg Sergei Lavrov.
Lapse hooldusõiguse küsimusest rääkis Soome välisminister Alexander Stubbile (vasakul) hiljuti ka tema Vene kolleeg Sergei Lavrov. Foto: AP/Scanpix

Turus kasuperre viidud seitsme-aastase soome-vene segaperest pärineva poisi juhtum on põhjustanud märkimisväärset kära Vene ajakirjanduses, teatab uudistevõrk YLE. Vene meedia väitel võeti laps vanematelt Soome ametnike venevastasuse tõttu.

Eriti rohkelt kajastust on tüli leidnud Vene riiklikes telekanalites. Ka on Venemaa tõstatanud küsimuse Soomes ametlikul tasandil. Poisi ema on aga nüüd Vene telekanaleile juba korduvalt kuulutanud, et lapse äravõtmise põhjuseks oli tema topeltkodakondsus. «Ma üritasin rääkida Soome ametnikega vene keeles, aga nemad ütlesid, et siin tuleb rääkida soome keeles,» kurtis ta kodumaa ajakirjanikele.

Turu sotsiaaltöötajad tõid lapse vanemate juurest võtmise põhjuseks selle, et leidsid, et oma soomlasest isa ja venelasest ema juures on ta ohus.

Et Soome sotsiaaltöötajail lasub konfidentsiaalsusnõue, ei saa nemad juhtumi kohta meediale kommentaare anda. Mis omakorda tähendab, et ema versioon on ainus, mis on Venemaale jõudnud, nentis YLE.

Poisi hooldusõiguse küsimust arutas Vene välisminister Sergei Lavrov ka oma Soome kolleegi Alexander Stubbiga tolle hiljutise Moskva-visiidi ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles