Saksa politsei pidas kinni pokkeriturniiri auhinnarahade arvatava röövija

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grand Hyatt Hotel Berliinis
Grand Hyatt Hotel Berliinis Foto: AFP / Scanpix

Saksa politsei pidas kinni mehe, keda kahtlustatakse seotuses Berliini pokkeriturniiri preemiarahade röövimisega.


Ajaleht Berliner Morgenpost viitab julgeolekuametnikule, kelle sõnul peeti mees kinni eile hilisõhtul Berliinis, vahendas Deutsche Welle.

Kahtlustatav võib olla seotud veel ka Berliini kasiinorööviga 2004. aastal.

Eelmise laupäeva hilisõhtul tungisid neli relvastatud maskidega meest Kesk-Berliinis Potsdami väljakul asuvasse Grand Hyatt hotelli. Röövlid põgenesid musta Mercedesega ja viisid kaasa 242 000 eurot ehk 3,8 miljonit krooni sularaha.

Berliner Morgenposti andmetel jõudis politseini Mercedese kohta informatsioon selle nädala alguses. Politsei on sel nädalal küsitlenud 80 pealtnägijat.

Pokkeriturniiril osales 950 inimest, nende hulgas tenniselegend Boris Becker. Auhinnafondi kogusuurus ulatus 4,7 miljoni euroni, sealhulgas on ühe miljoni euro suurune jackpot võitjale.

Röövi põhjustatud paanikas sai kergemaid kehavigastusi seitse inimest.

Politseid esindava ametiühingu esimees ütles sel nädalal varem, et röövi korraldajateks on amatöörid ja väljendas lootust, et kurjategijad saadakse varsti kätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles