Gruusias puhkes telesaate tõttu sõjapaanika

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Thbilisi kesklinnale, esiplaanil on presidendipalee.
Vaade Thbilisi kesklinnale, esiplaanil on presidendipalee. Foto: Reuters / Scanpix

Gruusias puhkes eile sõjapaanika, kui telekanal Imedi edastas libauudise sellest, et Vene tankid sisenesid pealinna Thbilisisse ja president Mikheil Saakašvili on tapetud.


Telejaama raport oli võimalike sündmuste imitatsioon, kuid sellekohane hoiatus läks paljudel televaatajatel kõrvust mööda, vahendas Reuters.

Telejaam näitas Thbilisi suunas liikuvaid soomukeid. Tegelikult kasutas Imedi aga 2008. aasta Gruusia-Vene sõjast pärit arhiivikaadreid.

Paljud pealinna elanikud võtsid fiktsiooni tõena ja tormasid tänavatele juhtunut oma silmaga uudistama.
Paanikasse sattunud inimesed püüdsid mobiiltelefonide kaudu saada ühendust sugulastega, mistõttu jooksis mobiilsidevõrk umbe.

Siseministeeriumi kinnitusel puhkes kohati suur paanika. Kinosaalid tühjenesid seansside ajal, kuna inimesed tormasid koju.

Pärast otsesaatele ümberlülitust vabandas saatejuht võimaliku paanika tekitamise pärast ja märkis, et telejaam tahtis näidata, milline võiks välja näha halvim päev Gruusia ajaloos.

Sajad linnaelanikud tormasid poodidesse kaupa kokku ostma. Uudisteagentuuri Interpress andmetel mõni inimene koguni kaotas teadvuse ja sai infarkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles