Kanadas jäi lumelaviini alla vähemalt 3 inimest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada politsei korraldab liiklust Revelstoke'i lähistel, kus laviini alla jäi vähemalt kolm kelgutajat.
Kanada politsei korraldab liiklust Revelstoke'i lähistel, kus laviini alla jäi vähemalt kolm kelgutajat. Foto: AP / Scanpix

Kanada lääneosas aset leidnud mootorkelkude võistlusel hukkus vähemalt kolm ja sai viga 17 inimest, kui mägedest vajus alla lumelaviin.


Ligi 200 inimest osales eile Briti Columbias Revelstoke'i lähistel Kaljumäestikus iga-aastasel mootorkelkude aktsioonil Big Iron Shoot Out, vahendas CTV News.

Õnnetus juhtus kohaliku aja järgi kella 15.30 paiku. 

Politsei teatel on osa inimesi jätkuvalt kadunud. Päästeoperatsioon, milleds osalevad helikopterid ja ka eriväljaõppe saanud koerad, katkestati eile õhtul, kuid seda jätkati täna hommikul.

Kanada meedia väitel võis lume alla jääda koguni 20-30 inimest. Laviin oli oletatavasti 500 meetri laiune ja pealtnägijate väitel lohistas see kelgutajaid paarisaja meetri võrra allapoole.

Praegu pole selge, kas laviini alla jäid võistlejad või pealtvaatajad, vahendas Reuters.

Kohalikud ametivõimud on hoiatanud laviiniohu eest piirkonnas juba kolm nädalat. Revelstoke'i piirkonnas sadas neljapäeval ja reedel lund, mis suurendas lumelaviini ohtu veelgi.

Big Iron Shoot Out on võistlus, kus kelgutajad püüavad sõita mööda mäe külge võimalikult kõrgele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles