Gruusia opositsioonijuht: Imedi sõjapaanika oli valitsuse propaganda

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia opositsiooni liider Nino Burdžanadze
Gruusia opositsiooni liider Nino Burdžanadze Foto: Reuters / Scanpix

Gruusia opositsiooni liider ja endine parlamendi spiiker Nino Burdžanadze ütles telekanali Imedi paanikauudist kommenteerides, et tegemist oli valitsuse sponsoreeritud propagandaga.


«See, kuidas valitsus kohtleb oma inimesi, on häbiväärne,» ütles Demokraatliku Liikumise - Ühinenud Gruusia juht AFP-le.

«Olen kindel, et iga sekund sellest telesaatest oli lepitud Saakašviliga kokku. Paljud inimesed said sellest psühholoogilise trauma.»

Burdžanadze on üks neist, keda saates süüdistati jõudude ühendamises Venemaaga.

Iga minu kohta öeldud sõna oli kuritahtlik laim ja ma kavatsen nii Imedi kui ametivõimud kohtusse kaevata, rääkis ta.

Opositsioon on süüdistanud valitsust, et see kasutab riiklikku televõrgustikku, seal hulgas ka president Mihheil Saakašvili liitlase juhitavat kanalit Imedi, valitsust kritiseerivate inimeste mustamises.

Ametivõime on meediaga manipuleerimise pärast üha tugevamalt arvustanud ka rahvusvahelised meediavabaduse grupid.

Valitsusametnikud lükkasid tagasi väite, nagu oleks nad telesaatest juba varem olnud teadlikud ja mõistsid selle hukka kui vastutustundetu.

Gruusias puhkes eile sõjapaanika, kui telekanal Imedi edastas libauudise sellest, et Vene tankid sisenesid pealinna Thbilisisse ja president Saakašvili on tapetud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles