Politsei vabastas Rootsi karikaturisti mõrva väidetava kavandaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamie Paulin-Ramirez
Jamie Paulin-Ramirez Foto: AP / Scanpix

Iiri politsei vabastas eile neljanda inimese, kes sel nädalal vahistati kahtlustatuna Rootsi karikaturisti Lars Vilksi mõrva kavandamises.


Politsei pidas teisipäeval Corkis ja Waterfordis kinni neli meest ja kolm naist, keda moslemitena oli ärritanud Vilksi 2007. aastal ilmunud karikatuur Muhamedist koera kehaga ja kes väidetavalt plaanisid kunstniku mõrva, vahendas AFP.

Neist kolm - kaks naist ja ühe mehe lasi politsei reedel vabaks ilma süüdistust esitamata. Eile pääses vabadusse ka kolmas naine, kes ajalehe Wall Street Journal teatel on Ühendriikide kodakondsusega 31-aastane Jamie Paulin-Ramirez.

Iiri politsei sõnul võidakse vabastatud isikute vastu hiljem siiski süüdistus esitada.

Vilksi arvatava mõrvavandenõu raames on seega vahi all veel kolm meest ja lisaks neile ka USAs mullu oktoobris arreteeritud Colleen LaRose, kes varjunime Jihad Jane all väidetavalt internetis terroriste värbas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles