Tai peaminister lükkas meeleavaldajate ultimaatumi tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thaksini toetavad punasärklased Bangkoki sõjaväebaasi juures.
Thaksini toetavad punasärklased Bangkoki sõjaväebaasi juures. Foto: AFP / Scanpix

Tai peaminister teatas täna, et ei võta kuulda pealinna tänavatele tulnud kümnete tuhandete meeleavaldajate nõudmist parlament laiali saata ja ennetähtaegsed valimised välja kuulutada.


Punastesse särkidesse riietatud demonstrandid kogunesid täna hommikul Bangkoki 11. jalaväeüksuse kasarmu juurde, kus valitsuse liikmed ja sõjaväe juhtkond end peidavad, vahendas AFP.

Ekspeaminister Thaksin Shinawatrale lojaalsed meeleavaldajad on hoiatanud, et peaminister Abhisit Vejjajiva arvestagu üha suuremate protestidega, kui nende nõudmist ei täideta. Seni on demonstrandid rahumeelselt käitunud.

Sõjaväebaasis viibiv Abhisit ütles üle riigi edastatud telepöördumises, et riigi juhtkond ei saa meeleavaldajate nõudmist täita, kuna valimised saavad toimuda vaid üldiste reeglite alusel, mitte teatud rahvaosa arvamust järgides.

Protestijate liider Veera Musikapong ütles pärast Abhisiti avaldust, et liikumise juhid arutavad nüüd, mida nad järgmiseks ette võtavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles