Gruusia telejaama juht kaitses libauudise edastamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giorgi Arveladze
Giorgi Arveladze Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Laupäeva õhtul tele-eetris Vene vägede sissetungist väljamõeldud uudise edastanud Gruusia telekanali Imedi juhi sõnul ei olnud jaama eesmärgiks tekitada paanikat.


Giorgi Arveladze palus siiski vabandust selle eest, et libauudis rahvale šoki põhjustas.

«Eesmärk ei olnud ühiskonda hirmutada, eesmärk oli rääkida neist julgeolekuohtudest, millega meie riik silmitsi seisab,» ütles Arveladze civil.ge teatel eile Gruusia riigitelevisioonile. «Meie eesmärk oli avalikult laiali laotada Moskvas ette valmistatud plaan koos kõigi valusate detailidega.»

Laupäeva õhtul kell 20 Imedi eetris olnud uudistesaates öeldi, et Vene tankid liiguvad Thbilisi suunas, president Mihheil Saakašvili on tapetud ning mitmed opositsioonijuhid on läinud üle sissetungijate poolele.

Enne saate algust hoiatati vaatajaid, et tegu on simulatsiooniga sündmuste võimalikust käigust, kuid saate ajal ei ilmunud kordagi märget, et uudisel ei ole tõepõhja.

Arveladze andis mõista, et paanikas on pigem süüdi lihtsameelsed televaatajad. «Oli valearvestus, et ühiskond saab saatest adekvaatselt aru,» ütles ta.

Opositsiooni esindajad on laialdast paanikat põhjustanud ettevõtmises süüdistanud valitsust, kes üritavat nõnda oma kriitikuid laimata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles