Venemaa tõrjus kava torujuhtmed ühendada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
South Streami gaasitorustiku asendiplaan
South Streami gaasitorustiku asendiplaan Foto: Wikimedia

Venemaa lükkas täna tagasi Itaalia energiafirma ettepaneku liita Moskva kavandatud South Streami gaasijuhe Euroopa Liidu Nabuccoga.


«Me ei aruta selliseid asju üldse mitte,» ütles energeetikaminister Sergei Šmatko Vene uudisteagentuuride teatel. «Euroopa tarbijate jaoks - mida rohkem gaasi, seda parem.»

South Streami peamine toetaja on Venemaa, mis tahab gaasi tarnida läbi Musta mere Lõuna-Euroopasse, kirjutas AFP. EL aga eelistab konkureerivat torujuhet Nabucco, mille abil tarnitaks gaasi Kaspia merest Euroopasse, eesmärgiga vähendada ühenduse sõltuvust Vene gaasist.

Gazpromi peamine partner South Streami projektis on Itaalia energiafirma Eni, mille tegevjuht Paolo Scaroni teatas eelmisel nädalal, et kaks konkureerivat projekti võiksid liituda, kuna see aitaks vähendada investeeringuid, hoiaks kokku tegevuskulusid ja suurendaks kasumit.

Ajakirja Russkii Newsweek teatel põhjustas tema sõnavõtt Gazpromi juhtide seas aga suurt ärritust. Üks anonüümne allikas nimetas Scaroni ettepanekut reetmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles