Venezuela president tahab piirata interneti kasutamist

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela president Hugo Chavez
Venezuela president Hugo Chavez Foto: AFP / Scanpix

Venezuela autoritaarne riigipea Hugo Chávez kutsus üles seadma piiranguid internetile.


«Internet ei saa olla avatud, kus saab kõike öelda ja teha. Iga riik peab kehtestama oma reeglid ja normid,» kinnitas Chávez, kelle sõnul jagab tema arvamust ka Saksamaa liidukantsler Angela Merkel, vahendas Reuters.

Chávez viitas veebilehele Noticierodigital, mis ekslikult avaldas uudise Cháveze lähedase liitlase Venezuela ministri Diosdado Cabello mõrva kohta. Presidendi kinnitusel edastas portaal valeandmeid kahe päeva jooksul.

«Me peame tegutsema. Me palume abi peaprokurörilt, sest see on kuritegu. Mul on andmeid, et see lehekülg avaldab perioodiliselt lugusid, mis kutsuvad üles riigipöördele. Seda ei saa lubada.»

1992. aastal ebaõnnestunud riigipöörde organiseerimises osalenud ja vangis istunud Chávez tõusis Venezuela presidendiks 1998. aastal toimunud valimiste järel.

Möödunud aastal kümme aastat tema saamisest riigipeaks. Tema juhtimisel on vastu võetud mitu uut põhiseadust, mis on tal võimaldanud riigipeana jätkata ja oma võimuvolitusi laiendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles