Läti politsei pidas kinni Mark Sirõki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Sirõk.
Mark Sirõk. Foto: Liis Treimann

Läti politsei pidas esmaspäeval Riias kinni Mark Sirõki, kes on nimetanud end kremlimeelse noorteühenduse Naši komissariks ning keda riigiprokuratuur süüdistas Tallinnas aprillirahutuste organiseerimises.


Noorteühendus Ühtne Läti märkis oma teates, et Sirõk peeti kinni Riia raudteejaama lähedal tänaval. Ühendus märgib, et nad ei tea, miks Sirõk arreteeriti ning kuna Läti ametivõimud ei ole neile toimunu kohta selgitusi jaganud, pöördusid nad abipalvega Venemaa saadiku poole Lätis.

Läti piirivalve esindaja kinnitas BNS-ile, et Sirõki pidasid varem kinni piirivalvurid, kuna mees on kantud musta nimekirja.

Sirõk oli koos Maksim Reva, Dimitri Klenski ja Dmitri Linteriga Eestis kohtu all süüdistatuna 2007. aasta aprillirahutuste korraldamises.

Neliku mõistsid õigeks nii Harju maakohus kui ka Tallinna ringkonnakohus. Mehed jäid lõplikult õigeks, kuna riigikohus ei võtnud riigiprokuratuuri kaebust mullu juulis menetlusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles