Ameeriklane sai veterani mängimise eest trahvi ja kaotas töö

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merejalaväelased.
Merejalaväelased. Foto: AFP/SCANPIX

Aurahadega pärjatud merejalaväelast mänginud California mees peab selle eest veetma aasta kriminaalhooldaja järelevalve all ja maksma 250 dollarit (umbes 2850 krooni) trahvi, kirjutab ajaleht USA Today. Maksimumkaristusena võinuks kohus talle määrata ka aastase vangistuse.

39-aastane Palm Springsi elanik Steven Douglas Burton pole kunagi sõjaväes teeninud. 2008. aasta oktoobris otsustas ta aga siiski suunduda oma klassikokkutulekule riietatuna merejalaväe kolonelleitnandiks ja riputada rinda ka 14 erinevat medalit.

Ehtsast mereväelasest klassivennal tekkis Burtoni medalite ja auastme suhtes kahtlusi, mistap ta tegi mehest pildi ja uuris asja. Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) esitas selle tulemusel Burtonile süüdistuse selles, et too rikub 2005. aastast pärinevat seadust, mis keelab sõjaväeliste medalite kandmise, valmistamise, müümise ja väitmise, et need on saadud, kui neid tegelikult pole antud isikule omistatud.

Burtoni sõnul ostis ta suurema osa ordeneist eBay internetioksjonilt ja sõjaväepoodidest. Lisaks kohtulikule karistusele kaotas libaveteran selle teo tagajärjel ka oma töö panga arvutitehnikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles