Soome eradetektiiv paljastab abielurikkujad kruiisilaeval

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaev on Soome eradetektiivi sõnul üks parimaid kohti petvate kaasade paljastamiseks.
Kruiisilaev on Soome eradetektiivi sõnul üks parimaid kohti petvate kaasade paljastamiseks. Foto: Priit Simson

Sajad abikaasat truuduses kahtlustavad soomlased on palganud eradetektiivi oma mehel või naisel silma peal hoidmiseks, kirjutab Helsinki Times. Eradetektiiv Riitta Tanneri sõnul puudutavad umbes pooled tema kätte juhtuvad uurimised truudusetuskahtlusi.

Umbes 300 petmiskahtlust uurinud Tanneri sõnul peavad sellised kahtlused enamasti paika. Vaid viiel juhul pole ta leidnud uurimise käigus mingeid tõendeid truudusetusest. Tanner ise arvab, et kõrge petmiselt tabamise protsent on tingitud ka sellest, et ta ei võta kunagi menetlusse juhtumeid, kus tema poole pöördub inimene, kes tundub lihtsalt paduarmukadedana või siis kannatavat vaimuhaiguse all.

Tanneri hinnangul on parimad paigad petja paljastamiseks kruiisilaevad. Laev on eradetektiivile hea töökeskkond, kus ta saab küsimuse all olevat inimest hõlpsalt ise märkamatuks jäädes jälgida.

Suur osa eradetektiivi tööst koosneb vaid ootamisest. Ta peab olema valvel ka siis, kui jälitatav inimene jääb võõrasse kajutisse või hotellituppa tundideks. Tanneri tavapärase varustuse hulka kuuluvad nii parukad kui päikseprillid, neid kasutades püüab ta jääda jälitatavale märkamatuks.

Samas ei palka Tannerit sugugi mitte ainult abikaasat pettuses kahtlustavad eraisikud. Eradetektiivi palkavad ka näiteks pettust kahtlustavad kindlustusfirmad ja mõnikord inimesed, kes soovivad, et ta koguks kuriteo kohta asitõendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles