Arvatavas ETA rünnakus Pariisi lähedal hukkus politseinik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baski aktivistid rüselevad Prantsusmaal Toulouse'is politseinikega.
Baski aktivistid rüselevad Prantsusmaal Toulouse'is politseinikega. Foto: AP / Scanpix

Pariisi lähistel hukkus täna hommikul tulevahetuses baskikeelsete relvastatud meestega Prantsuse politseinik. Hispaania meedia seostab rünnakut baski separatistliku rühmituse ETAga.


Tulevahetus puhkes Prantsusmaa pealinnast 50 kilomeetrit kagus asuva Dammarie-les-Lysi lähedal, kui politseipatrull kontrollis ärandatud autoga liikunud inimeste dokumente, vahendas AFP.

Allikate sõnul asus patrull küsitlema BMWs viibinud kolme meest ja üht naist, kui sündmuskohale saabus teine sõiduk, milles olnud kahest mehest üks tule avas. Hukkus 52-aastane politseinik, keda tabas kuul rindkerre. Tema kolleegid avasid tulistajate pihta samuti tule, kuid pole teada, kas keegi ründajatest ka viga sai.

Üks tulevahetuses olnud meestest on vahistatud ning teist otsib politsei taga. Ajalehe El Mundo teatel on arreteeritu baski keelt kõnelev Josebo Fernandez Aspurz, kes öelnud politseile, et kuulub ETAsse. Politsei pole ETA seotust rünnakuga kinnitanud.

EL ja USA peab Põhja-Hispaanias ja Edela-Prantsusmaal asuva Baski regiooni iseseisvuse eest võitlevat ETAt terrorirühmituseks, mida on süüdistatud 828 inimese tapmises viimase 41 aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles