Raskelt haige Brazauskas võtab sageli armulauda

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algirdas Brazauskas peaministripäevil.
Algirdas Brazauskas peaministripäevil. Foto: Egert Kamenik

Endine Leedu president Algirdas Brazauskas on tõsiselt haige ja ei suuda peaaegu rääkidagi, vahendab uudistevõrk ELTA ajalehte Respublika.

«Ei midagi head, aga ka mitte midagi väga halba,» iseloomustas abikaasa seisundit Respublikale Kristina Brazauskiene. «Ta on kodus, ta lihtsalt loeb vähem ja peaaegu ei kõnni. Praegu on tal väga raske rääkida, kuid ta saab sellegipoolest kõigest aru. Ta räägib natuke, aga väga vaikselt.»

Esmaspäeva õhtul kirjutas Brazauskas ka autogramme oma autobiograafiasse.

Ajalehe Lietuvos rytas andmeil käis eile juba teist päeva järjest 77-aastase endise presidendi Turniskese kodus preester Sigitas Sudentase ja andis Brazauskasele armulauda.

Jaanuaris andis sama preester Brazauskasele haigete salvimise sakramenti, mida varem tunti ka viimse võidmise nime alll. Haigete salvimine on sakrament, mida katoliiklane võib tervise halvenedes vastu võtta ka korduvalt oma elus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles