Läti valitsusliit nõrgenes ühe partei võrra

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdis Dombrovskis
Valdis Dombrovskis Foto: AFP/SCANPIX

Täna teatas Läti Rahvaerakond, et lahkub Valdis Dombrovskise valitsusest. Kuigi alles möödunud nädalal Postimehele antud intervjuus kinnitas Rahvaerakonda kuuluv välisminister Māris Riekstiņš, et usaldus koalitsioonipartnerite vahel on hoolimata mõnikord ilmnevatest erinevatest seisukohtadest alles.

Dombrovskis kinnitas pärast Rahvaerakonna lahkumisteadet, et kavatseb jätkata vähemusvalitsusega. Lisaks tema koduparteile Uus Aeg jäävad koalitsiooni alles ka Roheliste ja Põllumeeste Liit, Isamaale ja Vabadusele ning Kodanike Liit. See tähendab, et sajaliikmelises seimis jääb nüüd võimuliidule 47 häält.

Mõnda aega hiljem teatas Uus Aeg ka seda, et soovib valitsusliitu kutsuda erakonda Läti Esimene Partei / Läti Tee. Viimatimainitud partei on valitsusest kõrval olnud alates möödunud kevadest, kui nende peaministri Ivars Godmanise vahetas välja Dombrovskis.

Läti Esimese Partei / Läti Tee esindajad vastasid Uue Aja teatele, et kaaluvad kutset ning kavatsevad ka muidu riikliku tähtsusega küsimustes valitsusliidu ettepanekuid parlamendis toetada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles