Tšetšeenias tapeti sisside liider

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene siseministeeriumi erivägede sõdurid Tšetšeenias oma oskusi demonstreerimas.
Vene siseministeeriumi erivägede sõdurid Tšetšeenias oma oskusi demonstreerimas. Foto: AP / Scanpix

Tšetšeenias toimunud kokkupõrkes sissidega sai võimude teatel surma kolm miilitsatöötajat, aga ka kuus mässulist, nende seas üks islamivõitlejate liider.



Kolmapäeval alanud operatsioon mägedes kestab edasi hoolimata udust ja lumesajust, vahendas AFP kohalikku siseasjade osakonda.

Tapetud mässuliste seas on võimude teatel ka sissiliider Abu Khaled - araablane, kes on väidetavalt ühe Lähis-Ida riigi kodanik.

Seda kinnitas meediale Moskvast määratud Tšetšeenia president Ramzan Kadõrov.

Kadõrovi teatel saabus Abu Khaled vabariiki juba kuraditosina aasta eest ning tegeles «terroristide tehnilise ja psühholoogilise väljaõpetamisega».

Tšetšeenia julgeolekujõudude põhieesmärgiks on presidendi sõnul nüüd veel kahe juhtiva mässulise - väidetavalt Al-Qaedaga seotud Mukhannadi ja Yasiri tabamine.

Erioperatsioon algas eile pärast seda, kui mägedes avastati paarkümmend viimase kahega seostatavat sissi.

Vene keskvalitsus kuulutas mullu kevadel Tšetšeenias lõppenuks kümme aastat kestnud «terrorivastase» operatsiooni, kuna seal olevat elu naasnud normaalusse, ent rahutu olukord Põhja-Kaukaasias kestab tänaseni edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles