Vene võimud püüavad alkoholi tarbimist piirata

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tops viina ja tükk leiba
Tops viina ja tükk leiba Foto: Reuters / Scanpix

Vene võimud proovivad piirata alkoholi tarbimist, ühe kõige kaugemaleulatuva meetmena kavandab Riigiduuma öise viinamüügi keelustamist.

Tegelikult kehtivad piirangud juba paljudes Venemaa regioonides, samuti on võimud püüdnud piirata joomist aktsiisitõususega, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Riigiduuma tervishoiukomisjoni aseesimees Aleksandr Tšuhrajovi sõnul oleks hea, kui riik suudaks suruda probleemi raamidesse, et «suvaline joodik ei rikuks ära sadade ja tuhandete teiste inimeste elu».

Jaemüüjad ei usu aga, nagu suudaksid müügipiirangud tarbimist vähendada ning eriti häirib neid see, et osade variantide kohaselt hakkaks keeld kehtima kella 21-st õhtul 11-ni hommikul.

Venemaalased küsitluste järgi siiski toetavad piiranguid, kuid minevikku vaadates peavad karskuskampaaniat edukaks alla kümnendiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles