Ravile allumatu tuberkuloos tegi Venemaa lääneosas uue rekordi

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuberkuloosibakter Mycobacterium Tuberculosis.
Tuberkuloosibakter Mycobacterium Tuberculosis. Foto: Corbis / Scanpix

Venemaa lääneosas, muuhulgas ka Eestiga piirnevas Pihkva oblastis registreeriti ravimitele raskesti alluva tuberkuloosi leviku uued maailmarekordid.


Maailma tervishoiuorganisatsiooni WHO vastsest raportist selgub, et 28 protsenti Murmanski, 27 protsenti Pihkva ja 24 protsenti Arhangelski oblastis 2008. aastal registreeritud uutest tuberkuloosijuhtudest oli põhjustanud ravimitele raskesti alluv haigustekitaja MDR-TB, vahendab Tartu ülikooli teadusportaal

Novaator

.

Senine rekordnäitaja oli registreeritud 2007. aastal Aserbaidžaanis, kus ravimitele raskesti alluva haigustekitajaga oli tegu 22 protsendil juhtudest.

Raport märgib, et tuberkuloositõrjeks ette võetud sammud on kandnud vilja Venemaal Orjoli ja Omski oblastis ning ka aastaid ravimitele raskesti alluva tuberkuloosi juhtude kõrge taseme poolest silma paistnud Eestis ja Lätis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles