Euroopa Komisjon tahtis Läänemere banaanikasvatajatele ohverdada

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa parlamendi hoone Strasbourgis.
Euroopa parlamendi hoone Strasbourgis. Foto: Aivar Aotäht

Euroopa Liidu eelarvest Läänemere kaitseks mõeldud kümme miljonit eurot oleks eelmisel nädalal peaaegu antud hoopis Aafrika, Kariibi mere ja Vaikse ookeani regiooni banaanikasvatajate toetuseks.


Kuna küsimus paisus poliitiliseks skandaaliks, suudeti see viimasel hetkel siiski ära hoida, kirjutas

Helsingin Sanomat

võrguküljel.

Euroopa Komisjon tahtis ära napsata ligi poole Läänemere kaitseks mõeldud rahadest, sest banaanikasvatajatele mõeldud 190 miljoni euro suurust kogusummat oli raske kokku saada.

Brüssel tahab toetada vaesemate regioonide banaanikasvatajaid, et aidata neil kohanduda uue rahvusvahelise kaubanduskeskkonnaga.

Komisjoni ametnike arvates oleks osa Läänemere ala arendamiseks mõeldud vahenditest nagunii jäänud kasutamata.

Küsimus tõusis aga teravalt päevakorda eelmisel nädalal Strasbourgis toimunud Euroopa parlamendi täisistungil, kus Läänemere riikide eurosaadikud suurematest poliitilistest rühmadest tegid komisjoni plaani maatasa.

Selle nädala neljapäeval kinnitas ka komisjoni lätlasest arenguvolinik Andris Piebalgs väikesele rühmale korrespondentidele, et banaanikasvatajate tarbeks pole Läänemere strateegiast raha ära võetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles