Vene miilits lasi metroos relva käiku

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva metroo reisijad rongi sisenemas.
Moskva metroo reisijad rongi sisenemas. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Moskva metroos tulistas erariides miilitsatöötaja üht reisijat ja haavas kogemata ka teist tüli käigus, mis puhkes selle pärast, et noorem kodanik ei pakkunud vanainimesele istet.

 
Neljapäeval õhtuse tipptunni ajal juhtunud intsident kellegi surmaga ei lõppenud, sest kuul oli kummist. Korravalvur ise ja kaks reisijat said kokkupõrkes kannatada, vahendas AFP võimude infot.

Tüli osalised olid kained.

Vene siseministeeriumi pressiesindaja ütles agentuurile, et vahejuhtum sai alguse sellest, kui töökohustustest vaba miilitsatöötaja noomis kaasreisijat, sest viimane ei loovutanud oma istekohta pensionärile.

Mõlemad mehed läksid siis rongilt maha ja ärritunud meessoost reisija võttis välja gaasipihusti, millest ta lasi korravalvurile näkku. Siseministeeriumi avaliku julgeoleku osakonnas töötav miilitsamees haaras aga selle peale vöölt šokirelva ja tulistas.

Lasu tulemusena sai tülikas reisija käest kergelt vigastada, kuid kummikuul lendas rikošetist edasi ning tabas ka mööduva naisreisija säärt. Naine viidi haiglasse, ent mingit tõsist häda tal ei tuvastatud.

15 aastat ministeeriumis töötanud korravalvur kõrvaldati uurimise ajaks töökohustuste täitmiselt. Ta viibib aga samuti haiglas gaasirünnakus silmale tekkinud kahjustuste pärast, teatas teine pressiesindaja.

Venemaal on viimastel aegadel avalikkuse ette jõudnud mitu juhtumit, kus miilitsatöötajad on liialdanud oma võimuga. Hiljuti mõisteti eluks ajaks vangi endine korravalvur, kes lasi ühes pealinna kaupluses mullu maha kaks inimest ja haavas veel seistet.

Möödunud nädalal pidi Moskva miilitsaülem avalikult vabandama aga näiteks selle pärast, et tavaliiklejaid sunniti sõitma oma autodega suurel kiirusel toimunud tagaajamise teele, millega sisuliselt sunniti nad moodustama inimkilpi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles