Obama: tervishoiureform on ajalooline võimalus

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama.
Barack Obama. Foto: NYT/SCANPIX

Ühendriikide president Barack Obama ütles Kongressi hääletuse eel, et ulatuslik tervishoiureform on ajalooline hetk sajandeid kestnud võitluses


«Nädalavahetusel oleme selles punktis, kus me teeme midagi ajaloolist,» ütles Obama AFP vahendusel Virginias peetud kõnes. «Aeg on reformiks küps just nüüd.»

Riigipea lükkas sel nädalal edasi ka pikka aega plaanitud Aasia visiidi alguse, mis vaatlejate jaoks on selge märk Valge Maja usust, et Obama esimese aasta prioriteet - tervishoiureform - suudetakse sel nädalal lõplikult jõustada.

Hääletus lõpliku seaduskava üle peaks aset leidma juba sel nädalal ja demokraadid üritavad vaatamata parteisisestest erimeelsustest seda läbi suruda.

Kongressi alam- ja ülemkoda kiitsid vastavalt mullu novembris ja detsembris heaks kaks erinevat versiooni mahukast reformiseadusest, kuid lõplikku allkirjastamist tuleb kahest seaduskavast üks vormida. Just seda demokraadid püüavadki teha, kuid nad üritavad vältida uut hääletust senatis, kus neil pole enam 60-häälset enamust, vahendas BBC.

Seetõttu püüavad nad esindajatekojas, kus neil on selge enamus kinnitada senati plaani ilma hääletusega, kuid samas viia sinna sisse mitmeid muudatusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles