Iisraeli sõdurid tapsid Läänekaldal kaks palestiinlast

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pinged okupeeritud Läänekaldal jätkusid ka täna, sest Iisraeli armee sõdurid avasid tule neid kividega loopinud palestiinlaste pihta.


Palestiina arstide kinnitusel hukkus Nabluse linna lähistel toimunud tulistamises kaks noorukit. Kahe inimese surma saamist on kinnitanud ka juudiriigi armee, vahendas AFP.

Armee kinnitusel tõrjuti vägivaldseid meeleavaldajaid kummikuulidega ning pisargaasiga.

Rahutused puhkesid Iisraeli kava tõttu rajada okupeeritud Palestiina aladele uusi asundusi. Rahvusvaheline kvartett Lähis-Ida rahuprotsessi vahendamiseks on nõudnud Iisraelilt asundustegevuse külmutamist.

Palestiinlasi ärritas kava rajada 1600 uut elamut Ida-Jeruusalemma alale, mille kuulumist Iisraelile rahvusvaheline üldsus ei tunnista. Just Ida-Jeruusalemma tahavad palestiinlased enda tulevase riigi pealinnaks.

1967. aasta konflikti käigus okupeerisid Iisraeli väeüksused Palestiina territooriumi, sealhulgas Ida-Jeruusalemma, Golani kõrgendiku ja Jordani jõe läänekalda. Läänekaldal ja Ida-Jeruusalemmas elab üle poole miljoni iisraellase.

Alates okupatsiooni algusest on Läänekaldale ja Ida-Jeruusalemma kolinud umbes pool miljonit juudi asunikku ja piirkonda on rajatud üle 100 asunduse, mis on rahvusvahelise õigusega vastuolus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles