Prantsusmaa ootab uut streigilainet

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priisi inimtühi metroojaam.
Priisi inimtühi metroojaam. Foto: AFP / Scanpix

Prantsusmaa rongiliiklust ja muu ühistranspordi, samuti koolide ja lasetaedade töö halvab tõenäoliselt homsest algav uus suur ametühingute aktsioon president Nicolas Sarkozy tööhõive- ja majanduspoliitika vastu.

The Independenti vahendatud uudise kohaselt pole riiklik raudteekompanii ega ühistranspordi ametnikud Pariisis veel detaile oodatavate reisikatkestuste kohta avaldanud.

Meeleavaldusi plaanitakse aga teisipäeval pidada kümnetes linnades üle kogu maa.

Prantsuse ametiühingute hinnangul pole president Sarkozy konservatiivne valitsus pakkunud välja rahuldavaid kavasid töökohtade, palkade, ostujõud ja töötingimuste hoidmiseks keerulistes majandusoludes.

Samuti loodetakse takistada valitsust riikliku pensionisüsteemi reformimisel. Ka õpetajad protesteerivad töökohtade kaotamise ning lasteaiatöötajad ümberkorralduste pärast.

Prantsusmaa valitsusparteid tabas suur tagasilöök ka äsjastel regionaalvalimistel, kus nad suutsid võimu säilitada vaid ühes kokku 22st piirkonnast, milleks oli Elsass riigi idaosas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles