Lätis lahkus ametist neli ministrit

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti välisminister Maris Riekstins
Läti välisminister Maris Riekstins Foto: Reuters / Scanpix

Läti valitsuskoalitsioonist lahkunud Rahvapartei neli ministrit andsid esmaspäeval ametlikult üle oma lahkumisavaldused ning see erakond lakkas olemast esindatud Valdis Dombrovskise juhitavas valitsuses.


LETA teatel lahkusid valitsusest välisminister Māris Riekstiņš, tervishoiuminister Baiba Rozentāle, justiitsminister Mareks Segliņš ning regionaalarengu ja kohalike omavalitsuste minister Edgars Zalāns.

Dombrovskis palus välisminister Riekstiņšil hommikuse kohtumise ajal oma tagasiastumisega viivitada ja oodata kuni uue välisministri ametissenimetamiseni. Riekstiņš lubas peaministri palvet austada, kuid rõhutas, et ei muuda oma lahkumisotsust, ning palus valitsusjuhil esitada uus välisministrikandidaat juba lähiajal.

Teiste lahkuvate ministrite ülesanded jaotati ajutiselt laiali valitsuse praeguste liikmete vahel. Rahvaparteil oli valitsuses kokku viis portfelli, ent kultuuriminister Ints Dālderis teatas eelmisel nädalal, et lahkub erakonnast ja jätkab oma praeguses ametis.

Läti uue välisministri nimi sõltub suurel määral läbirääkimistest, mida koalitsioon peab erakonnaga Läti Esimene Partei / Läti Tee viimase valitsusse kaasamiseks. Kui kõnelused on edukad, täidab see ka tühjad ministrikohad. Regionaalministri koht kaotatakse.

Dombrovskise kabinet jätkab esialgu vähemusvalitsusena. Koalitsiooni kuuluvad praegu peaministripartei Uus Aeg kõrval ka Põllumeeste ja Roheliste Liit, Kodanikeliit ja erakond Isamaa ja Vabaduse Eest / LNNK.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles