Fidel Castro läheb varakult voodisse

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia president Luiz Inacio Lula da Silva (paremal) ja Fidel Castro 24. veebruaril Havannas
Brasiilia president Luiz Inacio Lula da Silva (paremal) ja Fidel Castro 24. veebruaril Havannas Foto: AFP/SCANPIX

Kuuba presidendi Raúl Castro kinnitusel on tema vend, kommunistliku saareriigi pikaaegne president Fidel Castro parandanud oma toitumisharjumusi ja eluviisi.


«Ta teeb iga päev harjutusi. Ta on distsiplineeritum kui kunagi varem, sest ta sööb nüüd märksa mõistlikumatel aegadel,» kommenteeris Raúl Castro Kuuba riigitelevisoonile antud usutluses, vahendas AFP.

«Ta läheb väga vara voodisse ja ei tööta enam kuni hommikul kella seitsme või kaheksani, nagu tal kombeks oli,» lisas 2008. aasta veebruaris ametlikult presidendiks tõusnud Raúl Castro, kes on tegelikult täitnud oma kehva tervisega vanema venna Fidel Castro asemel riigipea kohustusi juba 2006. aasta suvest.

1959. aasta kommunistliku revolutsiooni elav legend Fidel Castro on praegu 84 aastane. Tema tervis halvenes märgatavalt pärast 2004. aastat, kui ta kukkus revolutsionäär Che Guevara mausoleumis tunnise kõne järel poodiumilt laskudes ja murdis vasaku põlvekedra ja mõrastas parema käe luu.

«Ta ei saanud mõnda aega kirjutada, kuid nüüd saab ta tõsta oma kätt väga kõrgele ja saab väga hästi kirjutada,» lisas 78-aastane Raúl Castro. «Ta loeb ja kirjutab palju ning ma võin öelda, et oma ea kohta läheb tal väga hästi.»

Vaatamata sellele pakub Fidel Castro tervislik seisund endiselt kõneainet, sest ligi pool sajandit saareriiki juhtinud ekspresidenti nähti viimati avalikkuse ees 2006. aasta juulis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles