Maroko teismelisi ähvardab Facebooki-suudluse eest vangistus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suudlusvõistlusel osalejad Bangkokis.
Suudlusvõistlusel osalejad Bangkokis. Foto: SCANPIX

Inimõiguste organisatsioon Amnesty International kutsus Marokot üles otsekohe loobuma nende hinnangul absurdsetest süüdistustest teismelise paarikese vastu, kes postitas Facebooki suudluspildi.


Protestiks selle vastu lubavad aktivistid laupäeval parlamendi ees suure suudlemisaktsiooni korraldada.

Paarike ja nende meessoost sõber, kes Nadori linnas koolimaja ees pilti tegi, vahistati möödunud nädalal. Mõned päevad hiljem nad vabastati kautsjoni eest, kuid nüüd süüdistatakse neid avaliku sündsuse rikkumises.

Süüdimõistmise korral võib noori ähvardada kuni kaheaastane vangistus.

«On lihtsalt absurdne, et need teismelised võivad saada vanglakaristuse lihtsalt suudlemise ja Facebooki foto postitamise pärast,» leidis Amnesty piirkonnadirektor Philip Luther.

Teismeline paar, kel vanust 14 ja 15 aastat, võeti vahi alla pärast seda, kui üks Maroko valitsusväline organisatsioon läks kohtusse süüdistusega, et sellistel fotodel on negatiivne mõju ühiskonnale ja inimeste tunnetele.

Kuigi Marokot peetakse võrreldes teiste sama kandi maadega usu- ja isiklike vabaduste osas tolerantsemaks, on see siiski sügavalt konservatiivne moslemiühiskond.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles