Hispaanias konfiskeeriti rekordkogus heroiini

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wikipedia.org

Hispaania politsei teatas täna riigi ajaloo seni suurima heroiinikoguse tabamisest Vahemere ääres asuvas Kataloonia sadamalinnas Sitgeses.

 

316,5 kilo heroiini saadi kätte ühest Hollandi numbrimärkidega veokist, mis oli USA lipu all sõitva laeva pardal, vahendas AFP. Haarangu käigus peeti kinni viis türgi ja üks rumeenia päritolu meest.

Kokku leiti 633 uimastipakki. Lasti turuväärtuseks hinnati 54 miljonit eurot (845 miljonit krooni). Hispaania politsei andmetel oli tegu ühe kõigi aegade suurima heroiinisaagiga Euroopas.

Tähelepanuväärseks peeti ka seda, et esmakordselt õnnestus hispaanlastel kinni püüda ka salakaubitsejad, kes üritasid seda narkootilist ainet riiki laevaga tuua.

«Meil õnnestus avastada ja lahti harutada merelt heroiini sissetoomise meetod, mis seni oli tundmatu isegi Euroopa tasemel,» märgitakse ametlikus teates.

Operatsioonile eelnenud uurimine algas juba veebruaris, kui asuti jälgima üht türgi päritolu Hollandi kodanikku, kes arreteeriti 1994. aastal, kui ta üritas Hispaaniasse toimetada 118 kilo heroiini. Sama mees oli ka nüüd kinnipeetute seas.

Ibeeria poolsaar oma pika rannajoonega on üheks peamiseks kanaliks Euroopasse ka Maroko kanepile ja Lõuna-Ameerika kokaiinile.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles