Moskva karmistas laste kohta kehtivat «komandanditundi»

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Moskvale ja Moskva jõele
Vaade Moskvale ja Moskva jõele Foto: SCANPIX

Moskva linnavõimud piirasid alla 16-aastaste laste kohta kehtivat «komandanditundi» ja nii võib nooruk viibida meelelahutusüritusel ilma täiskasvanud saatjata kuni kella 22ni.


Administratiivsete õigusrikkumiste koodeksisse tehtav parandus kiideti heaks tänasel Moskva duuma istungil, vahendas Lenta.ru.

Seaduseelnõu uue versiooni järgi ei tohi alaealine ilma vanemata või mõne teise täiskasvanud saatjata viibida väljas ajavahemikus 22.00-06.00. Varem kehtis «komandanditund» alaealiste jaoks kell 23.00-07.00.

Duuma õiguskomisjoni esimees Aleksandr Semennikov rõhutas, et alaealise viibimine öisel ajal klubis, restoranis, kinos või mõnes teises meelelahutuskohas on ebaseaduslik ja selle eest hakatakse karistama juriidilist isikut, kes kõnealuses kohas äri ajab.

Seadust rikkunud juriidilist isikut saab trahvida 2500 kuni 5000 rublaga (kuni 1950 krooni), meelelahutusäriga tegelevat firmat aga 10 000 kuni 30 000 rublaga (3900 - 11 700 krooni).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles